Ako si namiešať dokonalý Gin & Tonic?

Domáci barman

„Menej je viac“ alebo „V jednoduchosti je krása.“ Heslá, ktoré vystihujú populárny miešaný nápoj Gin & Tonic asi najviac. Jednoduchý na prípravu, no chutí dokonalo!

Napadlo by vám, že gin s tonikom bol kedysi receptom využívaným na medicínske účely? Keď na začiatku 19. storočia britská armáda okupovala Indiu, vypukla epidémia malárie. Mnoho britských vojakov ochorelo a bolo nutné začať s liečbou. Ako možno viete, maláriu je možné liečiť pomocou chinínu, čo bol aj prípad britských vojakov. Nie však v klasickej horkej forme, bol zmiešaný s vodou, cukrom, šťavou z limetky a ginom. Chutná kombinácia, čo poviete? Dnes sa namiesto chinínu používa tonik, ktorý ho obsahuje. Hovorí sa, že práve takto vznikol tak celosvetovo populárny kokteil Gin & Tonic.


Aké ingrediencie patria do dokonalého Gin & Tonic?

Potrebovať budete predovšetkým kvalitný gin a chutný tonik. Pre výrobu kokteilu si pripravte:

  • gin
  • tonik
  • pár kociek ľadu
  • limetku

Do vysokého Highball pohára vlejte tonik a pridajte ľad. Cez ten potom nalejte gin, najlepšie v pomere gin – tonik 1: 1, 1: 2, 1: 3 alebo 2: 3. Všetko však záleží od vašej chuti. Nakoniec vložte do pohára pár kúskov nakrájanej limetky, ktorá dodá kokteilu tú správnu chuť.

Španielska verzia kokteilu Gin & Tonic

Vynaliezaví Španieli si gin s tonikom upravili po svojom. Pridávajú doň najrôznejšie ovocie alebo dokonca bylinky či zeleninu, ktoré umocňujú chuť ginu. Ďalším rozdielom oproti klasickému ginu s tonikom je pohár, v ktorom sa tento nápoj podáva. Vysoký „long drinkový“ pohár nahradili Španieli pohárom na koňak, aby dostatočne vynikla vôňa ginu, ovocia či bylín. Ktorý recept skúsite vy?


Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu