Majstrovstvá sveta v hokeji v plnom prúde

Tipy

Pripravte si svoj obľúbený drink, zaujmite pohodlné miesto pred obrazovkou a nechajte sa spolu s partiou strhnúť do atmosféry Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Dnes sa nepozrieme len na to, ktorý drink sa vám k povzbudzovaniu výkonov našich chlapcov bude hodiť najviac, ale aj na zaujímavosti zo sveta hokeja, ktoré urobia spoločné sledovanie ešte zaujímavejším.

Začiatok mája je pre mnohých športových fanúšikov to najobľúbenejšie obdobie v roku. Čas, kedy sa hokejový svet spojí, najlepšie tímy z celého sveta si zmerajú svoje sily a fanúšikovia majú o zábavu i napätie postarané. Ako správni hokejoví fanúšikovia sme sa pozreli na zaujímavosti spojené s históriou Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji aj s aktuálnym ročníkom, ale prinášame aj tipy, ako si fandenie spríjemniť a užiť si ho do sýtosti.


Majstrovstvá sveta v hokeji - zaujímavosti a rekordy

História Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji sa začala písať v roku 1920, kedy boli súčasťou Olympijských hier. Nie však zimných, ako to býva každé štyri roky, ale Letných olympijských hier v Antverpách. Odvtedy sa turnaj koná pravidelne každý rok – jedinými výnimkami bolo obdobie počas druhej svetovej vojny a počas pandémie koronavírusu.

Počas všetkých ročníkov sa najviac darilo Kanade – na konte má 26 zlatých medailí. Najdlhšiu víťaznú šnúru však ťahal svojho času Sovietsky zväz: v období medzi rokmi 1981 a 1985 sa počas 31 za sebou nasledujúcich hokejových zápasov Majstrovstiev sveta nepodarilo žiadnemu tímu poraziť ich.

A keď sme už pri tých rekordoch, najdlhší hokejový zápas sa počas majstrovstiev sveta podarilo odohrať v roku 1933 Kanaďanom a Fínom. Víťazstvo 1:0 pre Kanadu prišlo až po ôsmom predĺžení. Naopak, najrýchlejšie bola hokejová bránka rozvlnená v roku 2008, kedy sa to hráčovi Ruska, Alexandrovi Seminovi, podarilo v šiestej sekunde zápasu proti Nemecku. Najmladším hráčom, ktorý kedy reprezentoval na Majstrovstvách sveta, bol Jari Kurri z Fínska, ktorý mal len 17 rokov a 5 mesiacov. Najstarším hráčom na Majstrovstvách sveta bol Gordie Howe, ktorý reprezentoval Kanadu vo veku 52 rokov.

Drinky rozmanité ako zúčastnené krajiny

Môžeme len dúfať, že nezabudnuteľné momenty a možno aj nejaké tie rekordy, prinesú aj Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2023 vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige. Zaujímavá nie je len dvojkombinácia krajín, ale aj fakt, že Fínsko hosťovalo Majstrovstvá aj minulý rok. Nuž, aspoň to tam niektorý hráči môžu poznať z minulého roka... A my si môžeme na úspechy hosťujúcej krajiny štrngnúť prémiovou Koskenkorva vodkou. Za tú sa teda Fíni hanbiť nemusia, uvidíme, ako na tom budú výkony ich tímu.

Mimochodom, taká hokejová párty s prípitkom typickým pre krajiny, ktorých zápasy práve pozeráme, vôbec neznie ako zlý nápad! Švédska vodkaamerická whiskynemecký Jägermeisterčeský Fernet, poctivé maďarské ovocné pálinky či azda francúzsky Moet, to vôbec neznie zle. V čase fandenia našich chlapcov si však všetci o niečo radšej doprajeme „to naše“.


Fandíme Slovensku!

Slovensko má bohatú tradíciu v ľadovom hokeji a tento šport je súčasťou našej kultúry. Fandiť a povzbudzovať slovenských hokejistov (aj keď sa im práve nedarí) nás vždy o niečo viac spojí a pomôže nám to aj vyjadriť hrdosť na úspechy našich športovcov a krajinu. A, samozrejme, atmosféra, ktorú vytvorí spoločné sledovanie napínavých momentov býva nezabudnuteľná.


Hrdosť na našu domovinu skvelo podčiarkne prípitok poctivou Domovinou, a na bujaré oslavy, ktoré nás veríme, že čakajú, nemôže chýbať ani najobľúbenejšie párty pitie Slovákov, Nicolaus Vodka Extra Jemná. A pokiaľ sa aj u vás obývačkové sledovanie hokejových zápasov tradične spája skôr s fľašou dobre vychladeného piva, doprajte si náš slovenský KalteneckerFiesta znie ako predzvesť toho, že bude čo oslavovať!


Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu