Oceňovaný maurícijský rum, za úspechom ktorého stojí našinec. Spoznajte exkluzívny Rhum Haute Couture De Ragan!

Zaujímavosti

Keď hovoríme o rume, väčšina ľudí si asi automaticky predstaví karibské krajiny. Dnes sa však pozrieme na prémiový rum z opačnej časti sveta. Slnečný ostrov Maurícius je rodiskom exkluzívneho rumu Ragan, za vznikom ktorého stojí Čech so slovenskými koreňmi!  

Ako sa vlastne našinec dostane k výrobe a produkcii rumu na ostrove v Indickom oceáne? V prípade JiříhoRagana šlo o súhru viacerých náhod. Na Maurícius sa dostal kvôli práci bankára. Keďže tam trávil dlhší, začal sa obzerať aj po nejakých biznis príležitostiach – a zároveň ochutnávať miestne rumy. Vtedy zistil, že hoci tradícia výroby rumu na Mauríciu má svoju históriu, ich rumy sú nevýrazné ako chuťou, tak i celkovým povedomím o jeho výrobe. A keďže Jiří má skúsenosti nielen s biznisom, ale aj v jeho rodine má výroba vína alkoholu dlhú tradíciu, slovo dalo slovo, a tak sa zrodil exkluzívny trstinový rum Rhum Haute Couture De Ragan. Jeho výrobu za pomoci miestnych Maurícijčanov Jiří vyladil do dokonalosti, a tak je z neho nielen majiteľ značky, ale aj master blender. O tom, že ide o skutočne špičkový rum svedčí aj niekoľko ocenení z prestížnych rumových súťaží.


Výnimočný rum pre výnimočných

Úspech rumu Rhum Haute Couture De Ragan je založený na kvalitných surovinách z Maurícia a precíznom spôsobe blendovania. Podľa slov Jiřího Ragana je tento rum výnimočný ako ostrov Maurícius sám. „Našou snahou tiež bolo vymaniť sa z klasického rumového klišé, čo znamená, že prezentácia našej značky nestojí na žiadnom motíve piráta, pláže, starého bicykla či muža s mačetou..“ hovorí Jíři.

Naopak, ide o exkluzívnu značku, ktorá si zakladá na osobných vzťahoch s klientmi a partnermi po celom svete. Okrem Slovákov a Čechov si ho pochvaľujú aj Rakúšania, Taliani, Francúzi, Angličania, Švajčiari či Maďari – teda národy, ktoré majú s výrobou kvalitného alkoholu sami bohaté skúsenosti.  

Ľudia vychutnať len na súkromných ochutnávkach v systémom „private delivery“, vo vybraných baroch a reštauráciách či v partnerských predajniach, vrátane nášho e-shopu Drinkexpert. Exkluzívny rum, ktorý zaujme svojou fľašou i chuťou, bude skvelým vianočným darčekom, ktorý aj bez slov povie, že ide o niečo naozaj výnimočné.

Rum s arómou exotiky

Maurícijská perla Indického oceánu, ako sa Rhum Haute Couture De Ragan zvykne označovať, poteší všetky zmysly. Jeho kvalitné ingrediencie a precízna ručná výroba sa podpísali na jeho zaujímavej chuti i aróme. Snúbia sa v nich jemné tóny tropického červeného ovocia a pražených orechov, ktoré sa prejavia najmä v elegantnej a guľatej vôni rumu. V chuti možno rozoznať nádych whiskey a stopy po dubových sudoch. Rhum Haute Couture De Ragan má príjemnú jemnú chuť, ktorá poteší všetkých rumových nadšencov.

Zaujímavý je aj jeho minimalistický vzhľad, ktorý z neho robí ideálny darček aj pre tých náročnejších. Vychutnať si ho možno z elegantnej francúzskej karafy, ktorá upriami pozornosť na jeho mahagónovú farbu. Na etikete možno vidieť ocenenia, ktoré rum získal a ktoré podčiarknu jeho výnimočný charakter.

Na to, aby ste čo najlepšie ocenili jeho výnimočnú chuť nie je potrebný ľad. Najlepšie bude chutiť vo vyhriatom koňakovom pohári.  


Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu