Všetko najlepšie, pivo!

Zaujímavosti

Vedeli ste, že aj pivo má svoj medzinárodný deň? Ak nie, môžete tento netradičný sviatok rovno aj osláviť. Medzinárodný deň piva si pripomíname prvý augustový piatok a tento rok pripadol na 4. augusta.

Za Medzinárodným dňom piva stojí podnikateľ a pivný nadšenec Jesse Avshalomov. Založil ho spolu s priateľmi v roku 2007 a odvtedy sa oslavuje každý rok na všetkých miestach, kde sa čapuje pivo. A prečo vlastne tento deň vznikol? Aby sme oslávili radosť zo spoločného vychutnávania piva, ocenili prácu pivovarníkov a objavili nové chute.

Najlepšie chutí v partii

Povedzme si úprimne, nie je to len o pive. K dokonalému pivnému zážitku patrí aj partia a podnik, v ktorom si pivo vychutnáte. Ak ešte neviete, kde s priateľmi oslávite Medzinárodný deň piva, máme pre vás tip. Inšpirujte sa pivnou mapou pivovaru Kaltenecker, kde nájdete poctivé pivárne od západu až po východ.


Na vaše, pivovarníci!

Ďalším z cieľov Medzinárodného dňa piva je vzdať hold tým, ktorí pivo vyrábajú a čapujú ho. Ak teda poznáte niekoho, kto sa venuje pivu s nadšením, nezabudnite si pripiť na jeho náročnú prácu. Mimochodom, vedeli ste, že sládok pivovaru Kaltenecker uvarí za rok až 15 000 hektolitrov piva?


Život je krátky na jednu chuť piva

Práve Medzinárodný deň piva je ideálny na objavovanie nových chutí. Najširšou paletu pivných špeciálov na Slovensku ponúka pivovar Kaltenecker a už 20 rokov pozýva objavovať milovníkov piva rôzneho veku a rôznych zemepisných šírok. Pridáte sa k nim? 4. augusta budete mať ten najlepší dôvod!



Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu