Black Friday: Oplatí sa v tento deň naozaj nakupovať?

Tipy

K nákupnému „sviatku“ Black Friday sa pridáva každý rok čoraz viac firiem a obľubu si našiel aj na SlovenskuAký je vlastne pôvod tohto dňa a dá sa kúpiť počas Black Friday výhodne ajalkohol?

Čo je Black Friday a kde sa vzal?

Black Friday sa často označuje ako sviatok predvianočnej nákupnej horúčky. Svoj pôvod má za veľkou mlákou, kde si ľudia v tento deň môžu kúpiť tovar s výraznými zľavami a mnohí dostávajú pre tento účel aj voľno od zamestnávateľa. Každý rok pripadá Black Friday na iný deň. No vždy platí, že nasleduje po Dni vďakyvzdania, ktorý sa oslavuje na štvrtý novembrový štvrtok.  

Prečo práve ,,čierny'' piatok?

Pôvodne nemal Black Friday s nakupovaním nič spoločné. Spájal sa s dopravnými zápchami po Dni vďakyvzdaniaa vodiči, ktorí trávili čas na cestách začali tento deň označovať ako „čierny piatok“. Ďalšia teória zase hovorí, že názov súvisí s nákupným správaním. S prichádzajúcimi Vianocami sa totiž  prehupnú červené čísla do čiernych.

Black Friday a alkohol?

Hoci je Black Friday spojený hlavne s elektronikou a oblečením, objavujú sa stále častejšie výrazné zľavy tiež na alkoholAj v našom e-shope sme pripravili špeciálnu ponuku, ktorá vám ušetrí peniaze, ale vďaka pohodlnému nákupu z domu tiež množstvo času. Výhodou Black Friday je zároveň aj možnosť pripraviť sa na Vianoce v predstihu a nakúpiť pohodlne darčeky pre blízkych. Alebo si chcete dopriať niečo za výhodnú cenu „len tak“? Nech sa páči, práve Black Friday je na nákup ako stvorený.


Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu