Prečo si dnes pripiť na odrodu Cabernet Sauvignon?

Zaujímavosti

Ktorá odroda viniča patrí k najpestovanejšej na svete? Ak tipujete Cabernet Sauvignon, tipujete správne. Táto odroda vyšľachtená v 17. storočí má dokonca svoj medzinárodný deň, ktorý tento rok pripadol na 2. septembra.

S nápadom medzinárodného dňa prišiel v roku 2009 milovník odrody Rick Bakas. Keďže je Cabernet Sauvignon pestovaný po celom svete, nemal sviatok núdzu o fanúšikov a už roky spája vinársku komunitu. Výnimkou nie je ani Slovensko, ktoré má na pestovanie viniča výborné podmienky.

Obľúbené aj na Slovensku

Cabernet Sauvignon sa vyznačuje krásnou červenou farbou a rozmanitou chuťou, ktorá závisí od vinohradníckej oblasti. Ak ste fanúšikom lokálnych vín, odporúčame ochutnať vynikajúci kabernet od značky Slovenské Vinice. Víno vyrobené z domáceho slovenského hrozna pod dohľadom uznávaného francúzskeho enológa. Mimochodom, vedeli ste, že práve francúzske Bordeax je centrom pestovania odrody Cabernet Sauvignon?


Vidíte to skôr ružovo?

Na Slovensku si získala obľubu aj ružová podoba kabernetu, ktorá sa vyznačuje sviežou kyselinkou a ovocnou arómou. Vhodná je predovšetkým na letné obdobie a posedenia s priateľmi. Ak sa chystáte pripiť si na Cabernet Sauvignon práve ružovým vínom, výbornou voľbou sú ocenené vína od Slovenských Viníc.


Jeden deň na oslavu nestačí

Bohaté chute odrody Cabernet Sauvignon si zaslúžia na objavovanie určite viac ako len jeden deň. Ak sa však rozhodnete osláviť túto odrodu 2. septembra, nezabudnite sa podeliť o svoj zážitok aj na sociálnych sieťach. Hashtag #CabernetDay vás prepojí s milovníkmi kabernetu po celom svete. Na tvoje, Cabernet Sauvignon!


Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu