Vyskúšajte 6 osviežujúcich letných drinkov, ktoré si namiešate aj doma

Domáci barman

K letnej pohode patria aj chutné svieže kokteily. Vybrali sme pre vás preto niekoľko takých, ktoré si jednoducho a rýchlo pripravíte aj doma a spríjemnite si nimi záhradnú párty či posedenie na balkóne pri západe slnka. Potešia sa najmä milovníci ovocných destilátov, brandy či rumu. 

Ovocná chuť slovenského leta 

Skutočný poklad zo slovenských záhrad - to je chutná Zbojnícka Hruškovica, ktorú si počas leta môžete vychutnať nielen samotnú ako prípitok, ale aj v rámci miešaného ovocného drinku, ktorý vás očarí sviežou chuťou a príjemnou sladkastou vôňou ovocia.  

Hruškový poklad 


Potrebovať budete: 

Na ozdobu: citrónovú kôru, sušenú hrušku.  

Všetky ingrediencie spolu s niekoľkými kockami ľadu zmiešajte vo vysokom pohári highball, opatrne premiešajte a na vrchu ozdobte citrónovou kôrou a plátkami sušenej hrušky.  

K letu patrí svieži Cider

Aj vám sa pri predstave letného drinku, ktorý dokáže príjemne osviežiť, vybaví cider? Taký špeciálny si nemusíte vychutnať len v podniku, ale pokojne aj pri posedení na domácej teraske. A dokonca aj vlastnoručne namiešaný! Spojenie Soberana a ovocných sirupov a štiav osloví dámy aj pánov.  

Soberano Cider  


Potrebovať budete: 

Na ozdobu: tymián

Všetky ingrediencie nalejete priamo do pohára, v ktorom budete drinky podávať - ideálne väčší a vysoký pohár, jemne premiešajte, dozdobte kúskom tymiánu. Pre extra osviežujúcu chuť servírujte v pohári s ľadom.  

Atmosféra temperamentného Španielska v pohári sangrie 

Slnečné dni, oddych, šťavnaté ovocné plody a osviežujúci drink v ruke… Atmosféru slnečného Španielska si môžete doma vykúzliť aj vďaka ich tradičnej sangrii, ktorá vaše chuťové poháriky pošteklí príjemnou sladkou chuťou.  

Soberano Sangria 


Potrebovať budete: 

Na ozdobu: pomaranč a limetka.  

Soberano, červené víno, sirup a ovocné šťavy zmiešame v pohári na stopke, pridáme bobuľové a citrusové ovocie a premiešame. Servírujeme so slamkou.  

Ovocné destiláty sú (nielen) letná klasika 

Poctivé ovocné destiláty, to je naša slovenská tradícia, na ktorú môžeme byť právom pyšní. Rovnako ako na diela slovenských klasikov, ktorým prostredníctvom svojich drinkov vzdáva hold aj značka Domovina. Počas teplých letných večerov odporúčame siahnuť napríklad po Hájnikovej žene, kde v sviežej kombinácii vynikne delikátna chuť marhuľovice Domovina.  

Hájnikova žena 


Potrebovať budete: 

Na ozdobu: citrusová kôra, mäta, farebné korenie  

Marhuľovicu, mandľový sirup a limetkovú šťavu nalejeme do vysokého pohára highball, dolejeme sódou a pridáme ľad. Na vrchu dozdobíme kôrou z citrusov, mätou a kúskom farebného korenia.  

Ideálny drink na letnú párty 

Leto je tým najlepším časom na párty trvajúce celú noc. Spríjemnite si tieto nezabudnuteľné chvíle aj chutným drinkom - ideálne takým, ktorý je vytvorený priamo pre potreby temnej noci. 

DARK Tonic 


Potrebovať budete: 

Na ozdobu: plátky limetky, mätu.  

Do pohára typu Long drink glass s kockami ľadu nalejte všetky ingrediencie, opatrne zmiešajte a na ozdobu a zvýraznenie chutí doplňte limetku a lístky mäty.  

Kvalitný rum prinesie závan Karibiku  

Jednoduchý, no zato obľúbený drink Cuba Libre s atmosférou ďalekých Karibských ostrovov, ktorý podľa legendy vznikol v provizórnych podmienkach počas procesu oslobodzovania Kuby, si dnes našťastie môžeme vychutnať kdekoľvek a kedykoľvek. Aj v domácom prostredí vďaka receptu, ktorého základ tvorí kvalitný rum Professore.  

Libre Professore 


Potrebovať budete: 

Všetko spoločne s kúskami ľadu premiešajte v pohári long drink glass, na vrch drinku môžete efektne umiestniť ďalšie kúsky pomaranča.  


Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu