Vonia vám grilovanie? Máme pre vás pivné tipy!

Pivo a grilovanie. To je nerozlučná kombinácia, ktorá patrí k jarným grilovačkám. Aké pivo k čomu párovať? To vám prezradíme v tomto článku.

Bude to horké!

O tom, že sa pivo skvele hodí k jedlu niet pochýb. Jeho charakteristická horká chuť sa výborne kombinuje hlavne s pikantnými grilovanými špecialitami ako sú napríklad hovädzie steaky či klobásy. Chybu však nespravíte ak ho budete podávať aj s okorenenou zeleninou. Ak sa rozhodnete pripraviť si pivnú marinádu, pivo vám poslúži ako ingrediencia. 


Pre správne párovanie piva s grilovanými špecialistami je dôležitá jeho horkosť. Plná a príjemne horká chuť je charakteristická pre výčapný ležiak Kaltenecker 11tka, ktorý grilovačku doladí aj svojou zlatistou farbou a jemnou vôňou žateckého chmeľu.

Niečo špeciálne k špecialitám?

Samozrejme, ku špecialitám z grilu sa výborne hodia aj pivné špeciály. Ku tmavému mäsu odporúčame kombinovať pivo Kaltenecker Yakima z kategórie IPA, ktoré je charakteristické vyváženou horkosťou a príjemnou citrusovou vôňu. Ak preferujte na grile skôr hydinu, siahnite po pive Kaltenecker Fiesta ALE. Vďaka špeciálnemu sladu Pale Ale má ľahké telo a vďaka americkému chmeľu osviežujúcu chuť. Tmavý ležiak Kaltenecker Brokát svojou harmonickou chuťou po káve a horkej čokoláde zase výborne ladí k sladkým variantom jedla.  

 

Nech si však vyberiete pre svoju grilovačku alebo opekačku akékoľvek pivo, prajeme vám príjemne strávený čas s priateľmi. Na zdravie a slnečné dni!


Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu