Dámska a pánska jazda s drinkmi z ginu v hlavnej úlohe

K letu skrátka patria letné párty – a k nim drinky z ginu, ktoré podčiarknu zábavu na každej dámskej či pánskej jazde v kruhu tých správnych priateľov. Ktoré patria medzi najobľúbenejšie?

Otázku o tom, ktorý druh alkoholu je na letné párty ten najideálnejší, asi len tak jednoducho nerozlúskneme: niekomu sa úmerne so stúpajúcimi teplotami zvyšuje chuť na karibský rum, iní nedajú dopustiť na šteklivé bublinky, pre iných je zas celoročným evergreenom vodka.


Všetci však musia uznať, že práve GIN má skvelé predpoklady na to, aby sa na tomto pomyslenom rebríčku umiestil naozaj vysoko. Veď si to len zoberme: jeho príjemne horkastá chuť skvelo kontrastuje so všadeprítomnou letnou ovocnou sladkosťou, korenistá aróma podčiarkne spojenie s prírodou, v ktorej počas leto trávime všetci omnoho viac času; a navyše, gin je ideálnym základom zaujímavých drinkov, ktoré najlepšie chutia vychladené. Čo viac k letu potrebujeme? O tom, že to je naozaj tak, svedčí fakt, že širokú ponuku drinkov z ginu nájdeme počas leta v každom bare, na každej štýlovej terase reštaurácie a tie základné vám určite radi namiešajú aj vo vašej lokálnej krčmičke. Samozrejme, ich prípravu hravo zvládnete aj doma – a neboli by sme to my v Drinkexperte, ak by sme vám rovno neprihodili niekoľko tipov.

Ponuka ginových drinkov sa nekončí pri Gin & Tonicu

Pokiaľ chystáte domácu záhradnú párty či grilovačku alebo začínate poriadnu dámsku či pánsku jazdu drinkom doma, určite si prichystajte gin a zásobu ľadu. Vedeli ste, že ľad do ginových drinkov nepatrí len kvôli efektu alebo osvieženiu, ktoré sa v letných mesiacoch naozaj hodí, ale dokáže skutočne podčiarknuť chuť ginu? Rozhodne naňho preto nezabudnite, rovnako ako na kvalitnú fľašu ginu, napríklad London Gin No. 1.

Najjednoduchším, najstarším a rozhodne jedným z najpopulárnejších ginových drinkov je Gin & Tonic, na ktorého okrem ginu, toniku a ľadu budete potrebovať len limetku, špeciálnu bodku za tým dáte vetvičkou rozmarínu. Vyskúšať však môžete aj ďalšie zaujímavé ginové drinky ako Martini, Negroni, Tom Collins či sladký Gin Fizz.

Ružová dámska jazda s anglickou rebelkou

Ak existuje drink, ktorý dámske jazdy či rozlúčky so slobodou reprezentuje lepšie ako MOM Gin, ešte sme o ňom nepočuli. Ikonické fľaše s ružovým ginom MOM Love či rebelským MOM ROCKS v sebe ukrývajú jemne sladký gin z 8 exotických bylín, extraktu z červených bobúľ, jahôd a malín, ktorý si získa každú dámu. Zdanie naozaj neklame, tento gin je taký štýlový, ako na prvý pohľad vyzerá a nie nadarmo sa MOM označuje za kráľovnú medzi ginmi.


Ak chcete kombináciu ginu a sladkej ružovej dotiahnuť do dokonalosti, odporúčame namiešať si Gin Fizz: potrebovať budete  50 ml MOM Gin, 150 ml Franklin&Sons Jahoda&Malina, sušené jahody a niekoľko guľôčok čierneho korenia.

Pánska jazda v štýle Jamesa Bonda

Že gin nie je typickým pánskym drinkom? A kto by mal potom piť gin BOREC ORIGINAL pre skutočných borcov? Unikátny slovenský gin, v ktorom sa spája kvalita a lokálnosť ingrediencií je obohatený o rakytník, chmeľ a čučoriedku – a túto nezameniteľnú vôňu a chuť môžete podčiarknuť napríklad spojením s horkastým tonikom.

A jednoducho vás vyvedieme z omylu aj v prípade, ak ste si mysleli, že páni nepijú miešané nápoje. To ste totiž asi zabudli na ikonického Jamesa Bonda a jeho Martini! Recept na charizmu tohto tajného agenta nepoznáme, zato sa však radi podelíme s receptom na jeho ikonický drink: jeho základom je kvalitný gin a suchý vermút a na ozdobu a doladenie chuti nesmie na vrchu chýbať zelená oliva.  


Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu