Hľadáte darček na Deň otcov? Urobte tomu svojmu radosť niečím špeciálnym

Tipy

Otcovia či dedkovia majú v živote svojich detí a vnúčat špeciálne miesto, preto si k svojmu dňu zaslúžia niečo naozaj špeciálne.

Deň otcov si na Slovensku pripomíname každý rok počas tretej júnovej soboty, tento rok pripadne na 19.júna. V tento deň by sme mali o niečo viac myslieť na našich otcov a oceniť to, čo pre svoje deti i pre spoločnosť robia.

História Dňa otcov

Pôvodne sa Deň otcov začal oslavovať v náboženskej komunite v USA, nešlo však o nič pravidelné s určeným stálym dňom. O to sa pričinila až Sonora Smart Dodd, ktorá si chcela uctiť pamiatku svojho otca, vojnového veterána, v deň jeho narodenín 19.júna 1910. Na túto myšlienku nadviazal 30.americký  prezident Calvin Coolidge v roku 1924, ktorý ňou chcel podčiarknuť význam otcov v rodine v období po 1.svetovej vojne, kedy mnoho z nich odišlo na front a už sa nikdy nevrátilo. Spoločnosť však v tom čase riešila iné problémy, a tak sa jeho nápadu nedostalo patričnej pozornosti. To sa podarilo až o mnoho rokov neskôr, v roku 1966 prezidentovi Lyndonovi B. Johnsonovi, ktorý tému hrdinstva otcov znovu otvoril v čase, kedy tomu bola spoločnosť viac naklonená. Od roku 1966 sa tak Deň otcov začal sláviť najskôr v USA, neskôr sa dostal aj do ďalších častí sveta.

Vo väčšine krajín sa sviatok podľa amerického vzoru slávi počas tretej júnovej nedele, niektoré krajiny však majú svoje vlastné zvyky. V Poľsku si ho napríklad pripomínajú vždy 23.júna, bez ohľadu na to, na aký deň pripadne. V Taliansku sa zas oslavuje v marci, v Rumunsku v máji, v Austrálii a na Novom Zélande v septembri. V katolíckych častiach Európy sa už od stredoveku deň venovaný otcom spájal so sviatkom sv. Jozefa (19.marec), v niektorých častiach, vrátane Latinskej Ameriky sa v tento deň oslavuje doteraz.

Otcov poteší niečo špeciálne

Vyberať darček pre ptca je väčšinou výzvou - všetko majú, nič nepotrebujú. Ako najlepšie darčeky sa ukazujú tie, ktoré majú aj praktické využitie. Ak si aj váš otec rád dopraje a vychutná niečo špeciálne, radosť mu môžete urobiť aj fľašou kvalitného alkoholu.

Najlepšie ovocné pálinky pre tých najlepších

Ak váš tatko patrí k fanúšikom kvalitných ovocných destilátov, doprajte mu tie najlepšie. Ovocné destiláty z pálenice Várda Distillery (pálinky) boli minulý rok v Maďarsku ocenené ako najlepšie vo svojej kategórii. Za ich výnimočnou kvalitou a chuťou sa skrýva ich precízna výrobná technológia a starostlivo vybrané plody vypestované v regióne s tými najoptimálnejšími podmienkami. Zvoliť si môžete medzi tradičnejšími príchuťami ako je čerešňovica, slivovica, malinovica či hruškovica, krok vedľa však neurobíte ani hroznovicou, bazovicou, dulovicou či oskorušovicou. Elegantné fľaše destilátov Várda z nich robia skvelý darček ešte pred samotným ochutnaním.

Darčekové balenie

Darčekové balenie alkoholu nielenže vyzerá dobre, ale otcovi ukáže aj to, že ste si pri výbere darčeka dali záležať a darujte im niečo, čo je určené skutočne na výnimočné chvíle. Samotné darčekové balenie však, pravdaže, nestačí, dôležité je i trafiť sa do vkusu a preferencií obdarovaného.

Tmavý alkohol ako kvalitné whisky, brandy či rumy patria medzi obľúbené darčeky pre mužov. Pre milovníkov rumu môžete zvoliť napríklad darčekové balenie Bumbu XO aj s dvojicou pohárov, fanúšikov brandy zas poteší darčekové balenie s pohárom Soberano 5 Brandy Reserva. Whisky je špeciálna už sama o sebe: radosť určite urobí škótska Single Malt Whisky GLEN MORAY č americká klasika Jack Daniel's v balení v tvare jukeboxu.

A keď sme už pri tých zaujímavých baleniach, opomenúť nemožno ani London Gin No.1 v balení v podobe ikonickej anglickej telefónnej búdky. Ak je váš otec fanúšikom Londýna a vysokokvalitného ginu, toto je jasná voľba! Naopak, hrdých fanúšikov Slovenska a pokladov z našich hôr a sadov potešíte elegantným balením pravých ovocných destilátov Domovina.

Najkrajším darčekom sú spoločne strávené chvíle

Pokiaľ aj váš tatko pri každom sviatku opakuje, že on nechce nič, vedzte, že tým najkrajším darčekom preňho budú spoločne strávené chvíle. Druhá polovica júna praje posedeniam v záhradách či parkoch, užite si tam spoločný pekný deň v kruhu najbližších a prípadne si na to symbolicky štrngnite pohárikom niečoho dobrého.



Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu